TOL:n valtakunnallinen stipendi


Emma Sinkkonen


Tekstiiliopettajaliiton valtakunnallinen stipendi ansioituneelle käsityön lukiodiplomille on tänä syksynä myönnetty Emma Sinkkoselle Tiirismaan lukiosta.

Teeman ja aiheen käsittelyä:

"Molecular gastronomy", eli suomeksi molekyyligastronomia, joka mahdollistaa ruoanlaiton ilmiöiden tarkastelemisen kemian ja fysiikan keinoin. Tutkimuskohteita ovat esimerkiksi ainesosien muuttuminen ruoanvalmistuksessa ja ruoanvalmistukseen liittyvät sosiaaliset, taiteelliset ja tekniset näkökohdat.

"Accessories", eli asuste. Kun mielenkiinto molekyyligastronomiaan ja käsityöhön yhdistetään saadaan aikaiseksi blogi nimeltään "Molecular accessories", joka kertoo käsityön lukiodiplomin etenemisestä portfolion korvaten.

Olen valinnut aiheekseni Pienestä suurta, joka on mahdollistaa kemian alueen käytön käsityödiplomissa. Tutkin ruoka-aineita sekä kokeilen muutamia hauskoja molekyyligastronomia-reseptejä osoitteesta http://www.moleculargastronomynetwork.com/. Tämän jälkeen piirrän ja valokuvaan lopputulokset, jotta näen rakenteen mahdollisimman selkeästi. Tuotteeseen niin sanotusti sitten kopioin tämän reseptin lopputuloksen ja pienestä on tullut suurta. Itse tuotteessa tekniikkana on huovuttaminen, jolla saan kauniit värit ja muodot näkyviin. Tuotteena on tärkeässä osassa kaikkien pukeutumista oleva asuste. Huovuttamalla saan asusteesta myös ihanan pehmeän ja lämpimän, joka sopii erittäin hyvin Suomen kylmään ilmastoon.

Kommentit